Poszerz horyzont - usługi okulistyczne i optyczne
Informacja RODO

Stosownie do treści art. 13 ust. 1 i 2 Rozporządzenia Parlamentu Europejskiego i Rady (UE)
2016/679 z dnia 27 kwietnia 2016 r. w sprawie ochrony osób fizycznych w związku
z przetwarzaniem danych osobowych i w sprawie swobodnego przepływu takich danych oraz
uchylenia dyrektywy 95/46/WE (ogólne rozporządzenie o ochronie danych) – RODO
(Dz.Urz.UE.L 2016 Nr 119, str. 1, sprostowanie Dz.Urz.UE.L 2018 Nr 127, poz. 2) informujemy:

1. Współadministratorami danych osobowych są:
Gabinet Okulistyczny Helena Tretau, z siedzibą przy ul. Mikołaja Kopernika 6A, 14-200
Iława NIP 7441019251, REGON 510819337
Zakład Optyczny Andrzej Tretau, z siedzibą przy ul. Mikołaja Kopernika 6A,
14-200 Iława NIP 7441004491, REGON 510325807
tel. 89 648 30 15, kom. 609 524 158

2. Dane osobowe będą przetwarzane wyłącznie w celach, dla których zostały zebrane m.in.:
a) zabezpieczenia fizycznego obszaru przetwarzania za pomocą systemu monitoringu
wizyjnego,
b) budowania pozytywnego wizerunku placówki, prowadzenia strony internetowej,
c) zapewnienia właściwej obsługi pacjentów i klientów oraz świadczenie usług przez
współadministratorów.

3. Dane osobowe nie będą udostępniane podmiotom innym niż uprawnionym na mocy
przepisów prawa.

4. Podającemu dane przysługuje prawo do żądania od administratora dostępu do swoich
danych osobowych, ich sprostowania, usunięcia lub ograniczenia przetwarzania lub prawo
do wniesienia sprzeciwu wobec przetwarzania, a także prawo do przenoszenia danych.
Wnioski o skorzystanie z ww. praw dostępne są dla osób, których dane dotyczą, w siedzibie
współadministratora.

5. Osobie, której dane dotyczą, przysługuje prawo złożenia skargi do organu nadzorczego, tj.
Urzędu Ochrony Danych Osobowych, ul. Stawki 2, 00-913 Warszawa.

6. Podanie danych jest dobrowolne lub może wynikać z przepisu prawa.

7. Dane osobowe przetwarzane będą do czasu osiągnięcia celu, dla którego zostały zebrane:
a) 3 miesiące dla zapisu monitoringu wizyjnego;
b) do czasu odwołania zgody;
c) zgodnie z obowiązującymi w placówce przepisami w zakresie przechowywania
dokumentacji niearchiwalnej.

8. We wszystkich sprawach związanych z przetwarzaniem danych osobowych oraz
z wykonywaniem praw przysługujących na mocy RODO do Państwa dyspozycji pozostaje
inspektor ochrony danych:
Tomasz Trzciałkowski
tel. +48511793443
https://idpo.pl/tretau/
email: kontakt@idpo.pl

Skontaktuj się z nami

Gabinet Okulistyczny Helena Tretau
ul. Mikołaja Kopernika 6A, 14-200 Iława

tel. 89 648 30 15
kom. 609 524 158

Gabinet Okulistyczny Helena Tretau
ul. Warszawska 26B, 14-260 Lubawa

tel. 89 645 35 72
kom. 609 524 158

Nagłe zachorowania:
609 524 158

Przyjąłem do wiadomosci i zgadzam się

Korzystanie ze strony internetowej www.okulistyka-tretau.pl oznacza akceptację warunków zawartych w polityce prywatności. W szczególnosci dotyczy to akceptacji przetwarzania i przechowywania danych osobowych zebranych za pomocą niniejszej Strony a wykorzystywanych w celach marketingowych i handlowych. Na tej stronie internetowej wykorzystywane są pliki cookies zbierane do celów statystycznych, profilowania reklam i wykorzystywane do poprawnego działania serwisu www. Warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies można zmienić w ustawieniach przeglądarki - niedokonanie zmian ustawień przeglądarki jest jednoznaczne z wyrażeniem zgody na ich zapisywanie. W przypadku braku akceptacji na powyższe (i zawarte w 'Polityce prywatności') zapisy, prosimy o niekorzystanie z tej Strony i natychmiastowe jej opuszczenie.